Firmware Reversing (Part 1) - IoT Security

0x0fy

Üye
Merhaba dostlar yeni yazıma hoşgeldiniz, bu yazımda elimizde olan bir firmware’ın analizinden bahsedeceğim.

Firmware Nedir ?​

Donanım yazılımı, sayısal veri işleme yeteneği bulunan her tür donanımın kendisinden beklenen işlevleri yerine getirebilmesi için kullandığı yazılımlara verilen addır. Elektronikte ve bilişimde donanım yazılımı, kalıcı bellek, program kodu ve veri deposudur. Özetle Firmware, donanım için yazılmış bir yazılımdır. Cihazda, programların çalışmasını...
İçeriğin tamamını görüntüleyebilmeniz için foruma üye olmanız gerekmektedir. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

Yazı için tebrik ederim. Eline sağlık.

Aslında gerekli araçlar kurulu olduktan sonra binwalk bunu “-e” parametresini verince otomatik çıkartıyor. Tabi lzma veya cpio tipleri birer istisna olabilirler.

Benim genelde genelde gördüğüm, kaynak kodların PHP veya başka dil NAS v.s gibi cihaz firmwareları içerisinde daha çok olduğu. Router v.s gibi cihazlarda binarylerden yürümek gerekiyor genellikle. Asus, TP-Link, WesternDigital markalarında binaryden yürümek gerekiyor mesela zira dosyalar elinde olmuyor web tarafı için :(.

UART olayına değinmen hoş olmuş, gönül ister ki bunu bir de videolu anlatsan.

Genel olarak güzel bir giriş yazısı çıkardığını düşünüyorum, diğer yazılarını da merakla bekliyorum.

M.

0x0fy

Üye
Hocam öncelikle teşekkürler güzel yorumuz için. Binwalk bazı dosya sistemi formatlarında sıkıntı çıkartıyor örneğin .7z ve .bz2 dosyalarını bozuk çıkartabiliyor, o yüzden coreutils kullanmayı tercih ettim. Videolu anlatım biçiminde bir seri çekmeyi zaten düşünüyordum. UART üzerinden imajı elde etmek için gerekli donanımı aldığımda güzel bir seri çekeceğim nasipse…